30 Kasım 2018 Cuma

OVERGEARED 3. BÖLÜM

Lim Cheolho, VR sistemini geliştiren 33 bilim insanından oluşan takımın lideriydi. Ayrıca S.A Group'u kurarak Satisfy'ı oluşturan kişi.

Pek çok lakabı var; tanrıların bilgisine sahip adam, VR'ın yaratıcısı, dünyayı değiştiren adam, Satisfy'ın babası, ülkenin en zengin adamı, Dünya'da en fazla nüfus sahibi olan kişi, pek çok ülkeden vatandaşlık teklifi alan kişi, Güney Kore'nin gururu vb.

Pek çok lakabın yanında o, herhangi bir etkinliğe katıldığında her zaman en önde olur ve nüfusu(güç) Amerikan başkanını geçti. O, herkesin imrendiği biri.

Aslında hayatı medyada gösterildiği gibi şaşalı değil. Satisfy geliştirme ekibinin ve S.A. Group'un lideri. Yani normal bir günde 4 saatten az uyuyor. Peki mutsuz mu? Hayır, bu onun istediği bir şey. Lim Cheolho, 2 milyon kişinin kalbini kazanamış, Satisfy hakkında gururlu ve hoşnuttu.

"Umm."

Lim Cheolho telefonun sesine uyandı. Saate baktı ve 2:50 olduğunu gördü. Uykuya dalalı sadece 20 dakika olmuştu. Aylar süren yoğun çalışma, Lim Cheolho'nun düşünme yeteneğini etkilemişti.

Telefona cevap verdiğinde sesi keskindi. "Neler oluyor? Ne var?"

Karşı taraftan önemli bir ses duyuldu. Lim Cheolho hemen kalktı. "Hemen geliyorum! Geldiğim gibi bana rapor vermeye hazırlanın!"

Lim Cheolho giyindi ve evinin bodrum katına inmek için asansöre doğru ilerledi. Bodrumda bulunan garajında, pahalı markaların sınırlı üretim araçları sıra sıra diziliydi. Kelebek tarzı kapılı spor arabasına binip son hızda şirkete gitti.


"Ne oldu?"

Satisfy Yönetim Ofisi.

Lim Cheolho koşarak girdi ve nefesini bile düzeltmeden sordu. Yoon Nahee, yönetim ekibinin lideri Lim Cheolho'ya karşı eğildi ve turuncu, kemik çerçeveli gözlüğünü düzeltti.

"5 dakika önce oldu."

"İlginç!"

Heyecanlı Lim Cheolho oturdu. Bakışlarını duvardaki devasa monitöre çevirdi ve durdurulmuş video oynamaya başladı. Videonun ana karakteri 73 seviye bir savaşçıydı. Asyalı genç Kuzeyin Sonu Mağarası'nı buldu, Pagma'nın nadir kitabını aldı ve kullandı.

Lim Cheolho videoyu izlerken çalışanlar ona 2 döküman getirdi. Lim Cheolho dökümanları okudu ve çenesini ovdu.

"Gerçek hayatta, Satisfy'da olduğu gibi sıradışı bir özelliği olmayan normal biri. Satisfy'a başladıktan sonra, kendini tutamamasından dolayı acılar çekti. Nasıl onun gibi biri, çok karışık algoritmalarla gizlenmiş Kuzeyin Sonu Mağarası'nı buldu? Henüz kendisinin bile bilmediği bir keşfetme yeteneği mi var?"

'Morpheus' (süper bilgisayar)'un hesaplamalarına göre, mağara, 1 yıl 10 ay sonra bulunacaktı. Başka bir deyişle, efsanevi sınıf 1 yıl 10 ay sonra açığa çıkacaktı.

Genç adam herkesin tahminlerini bozarak zamanı öne aldı. Ama Yoon Nahee onun özel biri olduğunu düşünmüyordu.

"Mağarayı bulması tamamen şans eseri ve takıntısının sonucu."

"Anlıyorum."

Shin (Grid) Youngwoo, sadece 1 şehirde yaşamış ve o şehirde 8,000'den fazla ün yapmıştı. Ayrıca zekası da 50'den az.

Kont Ashur'un görevi için gereken kriterleri karşılıyordu. 80 seviye olmasına rağmen, aylarca 200 seviye canavarların olduğu ormanda dolaştı ve defalarca öldü.

Onun hakkında en etkileyici şey Kuzeyin Sonu Mağarası'nı keşfetmesi. Görev eşyasını buldu ve gözünü hırs bürüdü. Oyundan çıkış yapmayı seçerek, bağlantılı görevin gerekliliğini yerine getirdi.

'Görevi aktive etmek için pek çok yol var, ama en sıradışı olanı çıkış yapmaya çalışmak.'

Her neyse, Yoon Nahee'nin dediği gibi; bu olay şansın ve inatçı bir kişiliğin eseri. Yine de genç adam, zincirleme şans olaylarının çok muhteşem bir şey oluşturabileceğinin kanıtı. Ayrıca sabrın ve eforun ne kadar değerli özellikler olduğunu hatırlattı.

'Şans ve inatçılık da harika özellikler.'

Yoon Nahee, parıldayan gözlerle mönitördeki genç adamı izleyen Lim Cheolho'ya bir soru sordu.

"Eksi seviye nasıl çalışıyor?"

"Bu da şanslı bir şey."

"Ha?"

Bilim adamı şanstan mı bahsediyor? Lim Cheolho güldü ve açıkladı,

"Bildiğiniz gibi, 10 seviye ve altı oyuncuncular avantajlı oluyor; ölseler bile tecrübe puanları düşmüyor(Bundan sonra buna EXP diyeceğim). Bundan dolayı seviye düştüğünde oluşan cezalardan etkilenmiyorlar. Ama aslında gizli bir sistem var. Görev sonucu seviyenin düşmesi, başlangıç avantajından etkilenmiyor. Yine de, yeni başlayan birinin, başarısızlık sonucu seviyesinin düşeceği bir görevle karşılaşmasının bir yolu yok. Bu yüzden bu sistem hep gizli kalacak."

Lim Cheolho, çalışanın ona getirdiği kahvenin kokunu içine çekti ve devam etti,

"Takım, görev normal şartlarda devam etseydi, 'Kont Ashur'un gizli görevi''ni alacak kişinin en az 350 seviye olacağını düşündü. Ve bu kişinin görevi tamamlayıp Pagma'nın soyundan olacağı ihtimali çok yüksek. Diğer bir değişle, bu genç adam gibi yeteneksiz olmayacaktı ve görevi tamamlayacaktı. Sadece bu genç adam, şans eseri bu gizli sistemi keşfetti."

Yoon Nahee olayı kısaca anladı.

Grid görev esnasında, uzun çabalar sonucu elde ettiği eşyayı kaybedeceğinden korktuğu için, sıradışı bir tercih yaptı. Bu durumda, seviye düşürme cezası sınıf değiştirdikten sonra gerçekleştı.

"Eksi seviyedeki bir kişi, diğer seviyelerdeki gibi EXP kazanabilir ve stat puanı kazanabilir mi?"

Lim Cheolho kafa sallayarak onayladı. "Evet. Şu an -1 seviye ve 1. seviyeye ulaşana kadar 2 seviye alacak. Ki bu 20 stat puanı demek."

"...Bunun anlamı, onun stat puanları, yeni başlayan birinden 20 fazla olacak."

"Bu doğru. Bu genç adam, Kont Ashur'un görevini yapabilecek olsa, elde edemeyeceği bir kazanç sağladı. Gerçekten Şanslı bir adam."

Çalışancar ciddi bir yüz ifadesine büründü. Yoon Nahee ona sordu, "Efsanevi sınıf beklenilenden 2 yıl erken ortaya çıktı. Efsanevi sınıfın kendisi zaten çok güçlü, eğer 20 stat puanı önde başlarsa bu dengeyi bozmaz mı?"

Lim Cheolho, ona, Shin Youngwoo'nun bilgilerinin yazdığı kağıdı gösterdi.

"Bu grafik onun, avlandığı süreye göre seviyesinin çok düşük olduğunu gösteriyor. Mecera veya daha iyi bir ortam için dışarıya çıkmak yerine, 1 yıl boyunca aynı şehirde kalan aptal biri. Onun, rankerlar gibi iyi yeteneklere sahip bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Merak etmene gerek yok."

"Gerçekten sorun yok mu? Diğer oyuncuların gözünde ona özel muamele yapıyormuşuz gibi görülebilir." 

"Sorun olsa bile ne yapabiliriz ki? Ne olursa olsun, oyuna müdahale etmeme gibi bir politikamız var. Bir ranker yerine sıradan birinin bunu elde etmesi daha iyi değil mi? Ayrıca Pagma'nın Soyu, diğer efsanevi sınıflara göre dövüş konusunda daha zayıf..."

Mönitörden genç adamı izleyen Lim Cheolho, geriye dayandı ve sustu. Yoon Nahee'nın karışık yüz ifadesine karşılık başını salladı.

"Hayır, sıkıntı değil. Artık gidiyorum. Gece çalışmaktan dolayı oldukça yoruldunuz. Yakında size ikramiye vereceğim, onun için lütfen biraz daha devam edin."

İkramiyeyi duyan çalışanlar heyecanlandı. Lim Cheolho gülümsedi ve ofisten çıktı.

"Neden birden bire bu olay?"

Heyecanlı çalışanlar arasında sessizliğini koruyan tek kişi Yoon Nahee'ydi. Lim Cheolho'nun sürpriz bakışını gördükten sonra endişelendi. Diğer yandan, asansörde Shin Youngwoo'nun ismini mırıldanan Lim Cheolho'nun yüz ifadesi gayet mutluydu.


**************

Patrian'dan atıldığım için konaklama yerimi kaybettim ve öldüğüm yere yakın bir tapınakta canlandım. Ah, bu arada bu tapınak aslında karanlık tanrısı, Yatan'ın tapınağı.

Pelerinli kara büyücüler, kasvetli bir ifadeyler dolaşırken, kara enerji, karanlık odayı sarıyor. İnsanlar bağırıyor ve göğüslerine vuruyor, izlemesi çok garip.

Kiyaaaaaakk!

Yeraltından keskin bir kadın çığlığı geldi.

"...Neyse, öbür uğursuz mekana göre burası daha iyi."

Askerlik görevimi çoktan yaptım. Yerimde olan herkes, korku filmi gibi atmosferi hissederdi. Kadın olmadığım için Yatan Tapınağı'nın bende bir etkisi yok.

"S-S-Stat penceresi."

Sesim titriyordu ama bundan etkilenmemeye çalıştım. Etrafta olanları mümkün olduğunca görmezden geldim ve stat penceresine odaklandım.

İsim: Grid

Seviye: -1 (0/20)

Sınıf: Pagma'nın Soyundan

*İtem oluştururken ek özellik ekleme özelliği arttı.

*İtem yükseltme ihtimali arttı.

*Her türlü ekipman giyilebilir. Ama ekipmanın gerekliliklerine göre ceza uygulanacak.

Ünvan: Efsane olan

*Sıradışı durum etkilerinden etkilenmeyeceksin.

*Kolayca kabul edilme.(Kolayca ilişki geliştirme.)

Can: 14/14             Mana: 3/3

Güç: 1   Dayanıklılık(stamina): 1      Hız: 1       Zeka: 1     Dexterity(el becerisi, çeviklik): 1

Kontrol: 1        Soğukkanlılık(Boyun eğmezlikle değiştirdim): 1    Asalet: 1     Sezgi: 1

Stat Puanı: 0

Ağırlık: 3,035/20

*Ağırlık limiti %200'ü geçtiği için hareket hızı %100 düştü.

Vücut ağır olduğu için herhangi bir güç uygulayamazsın.

'Zayıflama' durumundan etkilenme ihtimalin ciddi miktarda arttı.

Duygular her tarafımı sardı.

Eksi seviye anlayamadığım bir şey, ve stat puanlarım, kızmış bir rakibin karşısında bile durmama imkan vermiyor. Yine de ünvandan ve meslekten dolayı gelen özel fonksiyonlar gerçekten güzel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder