16 Aralık 2018 Pazar

OVERGEARED 7. BÖLÜM

Kara büyücülerin ortalama seviyesi 53. Satisfy'da bulunan 120,000 sınıftan, ortalama seviyesi en düşük sınıf kara büyücü. Kara büyücü sınıfı dövüş odaklı bir sınıftır ama savunmaları ve saldırı güçleri çok zayıftır. 

Fakat Yura, oyuna başladığından beri tek başına avlanıyor ve büyüsüyle birlikte eşsiz kontrol yeteneklerini segiliyor. Avlanma bölgesi seçmekte de çok usta. Yura'nın 2 milyar oyuncu arasından 5. sıraya yükselmesinin şans eseri olmadı yani.

3 saat önce Yura 230. seviyeye yükseldi ve yeni yeteneği yetenek listesine eklendi.

'Artık savunma büyüsü yapabilirim...'

Yura, onca zorluktan sonra kazandığı A-sınıf büyüyü kontrol etti.

'Elmas Bariyer.'


Bu büyü, manasını maddeleştirerek elmas sağlamlığında bir bariyer yapmasını sağlıyor. Ve ancak 230. seviyeye ulaşmış kara büyücülerin sahip olacağı bir büyü.

Elmas Bariyer'e sahip olmak için gereken bütük koşulları sağladıktan sonra, Yura, direkt Yatan Tapınağı'na gitti. Her zamanki gibi en az oyuncunun olduğu tapınağı seçti. Diğer tapınaklardan daha uzak olduğu için biraz sıkıntılıydı ama elden bir şey gelmez. Eğer birçok oyuncunun olduğu tapınağı tercih ederse popülerliğinden dolayı daha büyük sıkıntılar yaşardı. İD'sini ve yüzünü gizlemediği zamanlarda onu tanıyan kişi sayısı gerçekten inanılmazdı.

2 saat koştukran sonra Yura sonunda tağınağa geldi ve hazırladığı büyü kitabını sunağa koydu. Tanrı Yatan'a iman etti ve tam yeni büyüsünü öğreneceği sırada...

[Aptal bir grup düşman Tanrı Yatan'ın tapınağında belirdi.]

[Tapınağın Gardiyanı]

Zorluk: S

Bir grup aptal insan Tanrı Yatan'a adanacak kurbanı kurtarmak için tapınağa girdi. Tanrı Yatan'ın itibarını korumak için kafirleri cezalandırmalısın.

Görev Tamamlama Gereksinimi: Düşmanları geri püskürt veya kurbanı 1 saat boyunca koru.

Görev Ödülü: 'Yatan Tapınağı'nın Gardiyanı' unvanı. 

*Yatan Tapınağı'nın Gardiyanı: İnanç +300, Can +1,000, Zeka +60

Tanrı Yatan'ın itibarını koruduğun için diğer inananlar için bir örneksin. Tanrı Yatan'nın kutmasını senin için artacak ve inananlar sana hayran olacak.

Görev Başarısızlık Cezası: Seviye -2, İnanç -250.

Yura, 230 seviye olmasına rağmen daha önce sadece birkaç kez S seviye görev yaptığı için biraz şaşırdı. Hemen ardından uzak bir mesafeden gürültüler gelmeye başladı.

'İşgalciler yüzünden otomatik olarak mı bu görev ortaya çıktı? Bu tapınağı tercih ettiğim için şanslıyım.'

Yura'nın motivasyonu arttı. Bütün önemli statlarını arttırdığı için 'Yatan Tapınağı'nın Gardiyanı' unvanını çok arzuluyordu.

İlk önce Yura kurbanın bulunduğu yeri öğrendi, ardından gürültünün olduğu yere gitti. Deri zırh içindeki bir NPC'nin acımasızca Yatan takipçilerini katlettiğini gördü.

'3. sınıf ilerlemesini tamamlamış bir NPC.'

Gerçekten de S seviye görevlerin zorluğu bambaşka bir seviyede. Doran isimli NPC Yura'ya büyük bir tehdit oluşturuyordu.

'İnananların gücünü alsam bile bu görevi tamamlama çok zor olur.'

Uzun zaman sonra sonra ilk defa S seviye görev alıyordu ama ne yazık ki başarı şansı oldukça düşüktü. 

'Hayır, denemeden hiçbir şey bilinemez.'

Yura sakince manasını bütün tapınağa dağıttı. Bu normal bir mana kullanımı değildi. Bunu düşmanlarını tespit etmek amaçlı kullanıyordu. Normalde tespit etme yeteneğini sadece mana manüpilasyonu iyi olanlar kullanabilirken Yura kontrol yeteneğiyle hepsinin önünde yer alıyordu.

'Doran dahil 2 kişiler.'

Yura işgalcilerin sayısını belirledikten sonra Doran'ı takip eden kullanıcının ID'sine baktı. ID: Grid. Ekipmanına bakılacak olursa 80 seviye civarı bir oyuncu. S seviye bir görev oluşturmasına rağmen oldukça düşük seviyedeydi.

Tek dikkat etmesi gereken kişi Doran'dı. Eğer durum buysa görevi tamamlayabilirdi.

İşgalciler savaşmakla meşgulken, Yura dikkatlice tapınağı gözlemledi ve kurbanın olduğu bodrum katına indi.

Bir süre sonra Grid ve Doran sonunda bodruma geldiler. Doran tarikatçılarla savaşmaktan oldukça yorgun bir haldeydi.

"Şu rezil piçler! Rakibimiz olamaları için daha fazla adam toplamalılar! Şimdi, Doran! Onlardan kurtul!"

Oyuncu Grid bağırdıktan sonra Doran başıyla onayladı ve gizli silahlarını fırlattı.

"3,600,00 won ve Kont'un damatlığı, bekle geliyorum!"

Grid görevi tamamlayacağı konusunda oldukça özgüvenliydi. Yura onun için üzüldü ama kendisi de görevi tamamlamak zorundaydı, onun için tereddüt etmeden harekete geçti.

Tatatang!

Yura, Doran'ın gizli silahlarını yeni öğrendiği Elmas Bariyer ile durdurdu ve şaşırmış bir halde olan Grid'e baktı.

"Üzgünüm, ama kurbanı almanıza izin veremem."

Doran güçlüydü. Yura'nın ona odaklanması için ilk önce zayıf olan Grid'i halletmesi gerekiyordu. Yura ateş oluşturdu ve hiç beklemeden saldırdı.

[Kritik!]

Savaşçılar Çift-El kılıçta ustalaşırlar. Yani Grid'in sınıfı savaşçıydı. Eğer 80 seviye civarında bir savaşçıysa, ekipmanı ne kadar iyi olursa olsun canı maksimum 4,000'i geçemez. Ama Grid özel bir ekipman giymiyordu. Canı tahminen 3,000 civarı olmalı. Ayrıca savaşçılar büyüye karşı dayanıksızdır.

Yura, manasının 1/5'ini harcayan bir büyü kullanarak Grid'i tek vuruşta indirebileceğinden emindi. Vuruş, kritik vurdu, yani Grid kesinlikle ölecekti. Ama garip bir şekilde Grid hayatta kaldı.

'Nasıl?'

Diyelim ki şansı yok yüksek ve kritik vuruştan kurtuldu. Yine de karakterin, canının %40'ı kadar hasarı tek vuruşta aldığı zaman sersemlemesi lazım. Grid normal bir şekilde duruyordu. 

"Bu kesinlikle kritik vuruştu... Ekipmanına bakarsak 80 seviye civarısın. Nasıl oluyor da bu saldırımdan sonra iyi olabiliyorsun?"

Yura 2 milyar kullanıcı arasından 5.'ydi ve 4. kişiye yetişiyordu. Oyunculuk yetenekleri eşsizdi. Daha önce hiç büyü hesaplamalarında hata da yapmadı. Bu onun için tamamen yeni bir şeydi. 

Bu durum onu gerçekten etkiledi ve kafası karıştı. 

'Neden böyle bir şey oluyor? Onun seviyesi, giydiği ekipmanlardan çok daha yüksek mi? Hayır, pek olası değil. Kim S seviye bir görevde düşük seviye ekipman giymeye cesaret eder... Bir şeyi mi atladım?'

Sakince durumu analiz etmeye çalıştı ama Grid yaklaşıyordu.

Adım. Adım.

Bir savaşçıya göre oldukça yavaş yürüyordu, mesafeyi azaltmak için hiç acele etmiyordu. Yura'yı aşağılıyor gibiydi. Grid'in hali Şunu der gibiydi; 'Sana büyü yapman için gerekli zamanı veriyorum. En iyi büyünü kullan.'

Kesinlikle bir kışkırtmaydı! Yura, normalde kontrolü bıramayan kişi öfkelendi. Grid'in istediği gibi Yura en güçlü büyüsünü kullanmaya başladı. Grid'i, Doran'la birlikte toza döndürmeyi amaçlıyordu.

"Karanlığın yüve tanrısı, naçizane kulun seni çağırıyor. Bu mekanı karanlığınla kapla ve düşmanların kalbine korku sal, sana tapan insanlara gücünü göster."

Büyü yükselmeye başladığında bodrumdaki meşaleler sönmeye başladı. Meşaleler aslında sönmüyordu, büyü alevleri siyaha döndürdü. Hemen ardından karanlık bütün alanı sardı.

Normal düşmanlar görme yetilerini kaybeder ve korkuya kapılırlar. Aslında Doran, Grid'in arkasında kara büyücüleri avlarken bir anlığına durdu. Ama Grid hiçbir şey olmamış gibi ilerlemeye devam ediyordu. Onun, 3. sınıf ilerlemesini tamamlamış bir NPC'den daha yüksek direnci vardı.

'Onun kimliği ne...'

İD'si çok garipti. Ranker değildi, o zaman nasıl bu kadar güçlü? Kafa karışıklığı arttı ve kolayca odaklanamadı. Ama büyü başarıyla tamamlanmıştı.

"Karanlık Fırtına!"

Kwa kwa kwa kwang!

Sessiz fırtına karanlığın şeklini aldı ve Grid'e çarptı. Fırtınanın etkisi o kadar büyüktü ki bodrumu destekleyen sütunlar sallandı ve duvarlarda çatlaklar meydana geldi. Bütün tapınağı sallayan görkemli bir büyüydü! Tam bu anda yüksek seviye, karanlık büyü ortaya çıktı.

Kwaang!

Kara büyücüler tarafından hasar almış Grid'in vücudu fırtınayla sarsıldı. Yura, Grid'in gri ışığa döneceğini umuyordu. Ama Grid hala yürümeye devam etti ve fırtınadan hiç etkilenmedi.

Diğer yandan onun yanından duran Doran'ın vücudu parçalandı ve hemen ardından yeşil bir ışık ortaya çıktı. 3. sınıf ilerlemesini tamamlamış NPC bile büyünün karşısında duramıyordu, peki ya bir oyuncu nasıl dayanıyordu?

"Sen... kimsin?"

Yura zeki bir kızdı. Her şeyi mantığını kullanarak çözebilirdi. 21 yıllık hayatında tanıştığı herkes güzelliğini ve zekasını övdü. Üstün sezgilerini işinde kullandı ve herkes tarafından yetenekleri övülen ünlü biri haline geldi.

Satisfy son karar kıldığı yoldu.

Yine de zekasıyla ünlü Yura, Grid isimli adamı çözemedi.

'Bu imkansız. Üstüne üstelik NPC bile değil, sadece bir oyuncu... Hile mi kullanıyor? Hayır, Satisfy, Morhheus denilen üstün bir yapay zeka tarafından kontrol ediliyor. Gücü kesinlikle mantığa uygun olmalı. Nasıl bu kadar güçlendi?'

Mantığına aykırı biriyle ilk defa karşılaşıyordu. Kafası karıştı ve aynı zamanda merakla doldu. Tam bu anda Grid denilen adam Yura'nın beynine kazındı.

Diğer yandan Grid, yavaş adımlarıyla yaklaşmaya devam ediyordu. Yura kolayca pes edemezdi, dövüşmeye hazırlandı. Bu sırada Doran, Grid'in sırtına basıp zıpladı ve ona saldırdı.

Kaaang!

Yura hızlıca Doran'ın saldırını büyüyle engelledi ve Grid'e döndü, saldırı bekleyen gözleri şaşkına döndü. Biraz önce mükemmel sağlıkta olan Grid'in vücudu gri ışığa döndü ve kayboldu.

"....?"

Yura ağır yaralar aldıktan sonra, sonunda Doran'ı yendi. Görevin başarısına ilişkin sistem mesajını umursamadan Grid'in öldüğü yere baktı. 

'Karanlık Fırtına'dan hasar aldığı zaman bile incilmedi. Bir şey olmuş ve zorla çıkış yapmış olmalı. Ama neden?'

Yura'nın ifadesi, düşündükçe kötüleşmeye başladı.

"Görevi tamamlamama izin mi verdi...?"

Grid'in yardımına karşılık çaresiz hissetti. İnatçı gururu yüzünden, o gün Yura'nın hayatının en kötü günü oldu.

2 yorum:

  1. eline sağlık çok güzeldi nasıl okudum anlamadım, hemen bitti :D

    YanıtlaSil
  2. bu novelin gideri var bunu kesfeden sayısı az oldugu icin bence az okunuyo yoksa seri on numara

    YanıtlaSil