25 Kasım 2018 Pazar

Overgeared Önsöz


"5 dakika kaldı!"

8 top-ranked¹ oyuncu, Cork Adası zindanının 4. katındı. Genel sıralamada 15. ve aralarında en yüksek seviyeye sahip kişi Peak Sword. Arkasında 200 seçkin üyeli Silver Knights² Klanı var.

Küçük bir kaleyi alabilecek güçte oyuncuların bir arada olması muhteşem bir manzara ortaya koyuyor. Ama gerginlik ve endişe hepsinin yüzünden okunabiliyordu.

"4 dakika kaldı!"

Sayım devam ettikçe klan üyelerinin gerginliği zirve yaptı. Sabırsızca bacaklarını yere vurup tırnaklarını yiyorlardı. Peak Sword kara gözleriyle onları süzdü, kılının kabzasını tuttuğu eli terden sırılsıklam olmuştu.

'Sakin kalamam.'


Cork Adası zindanı, Silver Knights klanı ve boss³ canavar, Hell Gao tarafından tamamen kontrol altında tutuluyor. Ancak Hell Gao beklenilenden daha güçlüydü ve çok fazla saldırır çeşidi vardı. Bu yüzden 5 denemenin hiçbirinde baskınlarında başarılı olamadılar.

Peak Sword ve seçkin Silver Knights üyeleri bu sefer başarılı olmak için son 1 ayda silahlarını "iyi miktarlarda" para harcayarak güçlendirdiler. Yatırımları sayesinde daha da güçlendiler ama Hell Gao'nın gücü karşısında özgüven gösteremiyorlardı.

"3 dakika kaldı!"

3 dakika sonra Hell Gao Çıkacak ve burası alev denizine dönecek. Bazılası alev dalgasından bile ölebilir.

"2 dakika kaldı!"

Sıcak hava dalgası yavaşça odada yayılmaya başladı.

'Kahretsin.'

Peak Sword diğerlerini cesaretlendirmek istiyordu ama o da korkuyordu. Yayılan alevlerden Hell Gao'nun baskılayıcı gücünü hissetti.

'Gücümüz onu yok etmeye yetecek mi?'

Top 10 rankerın⁴ gücü eklenseydi durum değişebilirdi, bu baskının başarısızlıkla sonuçlanacağını düşmeden edemedi. Ama klanın üst kıdemdeki üyeleri hiçbir zayıflık göstermedi,  bunun için Peak Sword da dayandı.

'Hadi. Yapabiliriz. Biz Güçlüyüz!'

Peak Sword kalbini dizginledi ve diğerleri onu takip ederken bir sürü buff⁵ iksiri içti.

"1 dakika kaldı...ha? Biri.. İzinsiz giren biri var!!"

"Ne?"

Bütün klan üyelerinin gözleri girişe baktı. Genç bir adam belirdi. Sıradışı görünüyordu çünkü görülebilir bir zırhı veya silahı yoktu, sadece pelerin giyiyordu.

'Aşağıdaki korumayı nasıl geçti?'

İyi eğitimli bir suikastçı mı? Hayır, suikastçı böyle bir yerde kendini ifşa etmezdi. Peak Sword, siyah saçlı genç adamın üzerinde yazan isim üzerine biraz kafa yordu. Ancak Ne kadar hafızasını zorlarsa zorlasın isim tanıdık gelmiyordu.

'Ranker değil mi?'

Peak Sword yoldaşlarına baktı ama hepsi kafalarını olumsuz bir şekilde salladı.

'Non-ranker⁶ buraya kadar gelebildi. Acınası.'

Peak Sword bir karar vardı ve genç adamı uyardı;

"Burası Silver Knights klanı tarafından kontrol ediliyor. Buraya kadar nasıl geldiğini bilmiyorum ama ölmek istemiyorsan geldiğin gibi dön."

"Görünmezliğim kayboldu. Hell Gao'nun alanına girdiğim için mi oldu?"

Genç adam, Peak Sword'un uyarısını duymazdan geldi ve kendi kendine konuşarak pelerinini çıkarttı.

"Ohh!"

Her yerden bağırışlar yükseldi. Genç adamın seri bir şekilde giydiği zırh göz kamaştırıcıydı. Metalden yapılmasına karşın giyen kişinin vücuduna iyi bir şekilde oturuyordu ve pürüzsüz yüzeyi ayna gibi parlıyordu. Kırmızı, siyah ve altın rengi sarının zarif karışımıydı. En eşsiz kısmı omurgasının sonundan başlayan 1 metre uzunluğundaki kuyruktu. Bıçak gibi keskindi ve inanılmaz bir şekilde kendi kendine hareket ediyordu.


"N-Ne, o nasıl zırh?"

"Korkutucu... Unique⁷ seviye mi?"

Böyle bir zırhı ilk defa görüyorlardı, bu yüzden hayranlıklarını gizleyemediler.

Peak Sword sesini yükseltti, "Şimdi önemli olan bu değil! Neden onu dışarıya atmıyorsunuz?"

Hell Gao birazdan ortaya çıkacak ve çıktığında kimse zindandan çıkış yapamayacak. Bu olmadan önce genç adamla ilgilenmeleri gerekiyor. Zırha dikkatleri kaymış klan üyeleri, tam Peak Sword'un emrini yerine getirecekken,

Roarrrrr!!!

[Hell Gao, Hellfire⁸'ın sahibi, ortaya çıktı.]

[Hell Gao'nun kükremesi korku, kaos ve zayıflama durumu uyguladı.]

[Hell Gao'nun ateşi, sıcak direncini %50 azalttı.]

[Ateş sütunları etrafınızı sardı.]

"Ahhh!"

"Hiikk!"

Bütün vücutlarını saran alevler yüzünden, klan üyelerinin yarısı ya öldü ya da tanınmayacak kadar yandı. Ancak yarısı ayakta kalabildi.

Peak Sword, bildirim penceresi çıktığında şaşırdı.

'Sıcak direncimi %86'ya çıkarttım, ama yine de bu kadar hasar yedim..!'

Yine başarısız olacaklardı. Çaresizliğe kapılmış Peak Sword, birden gözlerini fal taşı gibi açtı. Gizemli genç adam. Diğerleri alevler içinde kalırken, o, sanki hiçbir şeyden etkilenmemiş gibi yalnız başına ilerliyodu.

"N-Nasıl.. hı?"

Bu saçma sahneye tanıklık eden Peak Sword sessizliğe büründü. Hell Gao çılgın bir şekilde klan üyelerini katlederken, genç adam bir kazma çıkartıp duvara doğru yürüdü... ve kazmayı sallamaya başladı?

Paang! Paang!

Genç adam seri bir şekilde kazmayı bırakıp alnındaki teri sildi,

"Ah, sıcak! Amemelik çok zor! Neden mineral sadece boss'la beraber çıkıyor? Umarım aynı şey ejderha inine gittiğimde olmaz!"

Bu sırada Hell Gao'nun elindeki asadan sıcak rüzgar genç adama vurdu. Peak Sword, genç adamın ciddi şekilde hasar alacağını ve yere yığılcağını düşündü. Ama inanılmaz bir şekilde genç adam adam sadece hafif bir hasar aldı.

"Afedersiniz bayım..." Genç adam, ilk defa kazma sallamayı bırakarak Peak Sword'a döndü. Sinir bir ifadeyle, "Neden boş boş duruyorsunuz? Evet sıcak içerisi, ama bu durum kendi kendine düzelmeyecek."

Şu an neler oluyor? Peak Sword zorla olsa da aklını başına getirdi, "Nasıl hala iyi olabiliyorsun?"

Genç adam durum çok açıkmış gibi cevapladı, "İtem⁹ etkisi."

Chaaeng! Chaeng!

Genç adamın zırhındaki kuyruk kendi kendine hareket etti ve Hell Gao'nun asasıyla savaştı. Peak Sword ağzı açık bir vaziyette inanılmaz olayları izledi.



¹-Top-ranked: Oyundaki sıralamada en yüksek sıradaki kişiler.
²-Silver Knights: Gümüş Şovalyeler demek.
³-Boss: Belli bir yerin sonunda veya belli bir rakibi yendikten sonra ortaya çıkan, diğerlerinden daha güçlü rakip.
⁴-Ranker: Oyundaki sıralamada yer sahibi olan kişiler. Bu kişiler oyunu hırslı ve rekabetçi şekilde oynar.
⁵-Buff: Güçlendirme. Örn. saldırı gücünü arttırmak, büyü gücünü arttırmak. Bazı terimleri aynı bırakacağım.
⁶-Non-ranker: Ranker olmayan.
⁷-Unique: Eşsiz demek. Romanda itemlerin 6 seviyesi var. Zayıftan güçlüye; Normal, rare(Nadir), epic(epik, destansı), unique(eşsiz), legendary(efsanevi), Myth(mit, tanrısal)
⁸-Hellfire: Cehennem ateşi
⁹-İtem: Bunu zaten pek çoğunuz biliyordur ama yazıyım. Ekipman, eşya, madde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder